Subota, Jun 14, 2008

Trka na štiklama

Iiiiiiii, da, ako do sada nikada niste čuli za ovako nešto, a kamoli videli ovako nešto, onda ćete definitivno slatko da se nasmejete. Za one koji ne znaju (i za one koji znaju), danas je, koliko sam ja razumeo, održana prva trka "Na Štiklama" u Novom Sadu. Trka je osmišljena tako da se devojke i žene takmiče u trčanju na sto metara u štiklama koje ne smeju biti kraće od 8 centimetara i ne smeju biti šire od 2 centimetra. Trka je išla u organizaciji časopisa Cosmopolitan koliko sam shvatio, i održavala se na trgu Slobode u 16h.

Ja sam, ne razmišljajući danas o tome, sasvim slučajno pregledajući vesti na sajtovima primetio najavu za današnju trku. Pomislio sam da ne bi bilo loše da odem jer, ko zna, možda nahvatam neku dobru fotografiju. I nisam pogrešio. Ne samo što sam uspeo da uhvatim par zanimljivih fotografija, već što je bilo zanimljivo gledati samu trku. Oh, te žene... divim vam se na upornosti. Meni neko da kaže da ja trčim u štiklama 100 metara, odustao bih, pa makar to bilo i za 3000e kolika je bila nagrada. Naravno, tu je bila i hitna pomoć, za slučaj da se desi da neka od učesnica iskrene nogu. Ipak su to bile izuzetno visoke i tanke štikle. Srećom, nijedna učesnica nije zaradila teže povrede, ali je bilo onih koje su "overile" beton. Šta ćeš... dešava se. Važno je da nisu imale neke teže fizičke povrede, a što se tiče ega, to će ih proći.

Nisam siguran da li bih trebao da iznosim moje lično mišljenje vezano za ovo jer i pored toga što je ovo bila jedna zanimljiva stvar, nemam baš neko posebno dobro mišljenje o celom ovom "event"-u. No, to je već stvar mišljenja. Da ne smaram puno, pogledajte fotografije...Prva grupa i sam početak...Pocetak

And, they're off....Pokret

The eternal fight...Trk

And then some more fight...Stikla

Tako se gazi...Stikle

Razne...Prva

E, tako se trči...Pobednica

Svaka čast!First

Prva tri mesta.Cosmo

All in the name of fashion...

P.S. Oprostićete mi zbog malo lošijeg kvaliteta slika, oni koji se malo bolje razumeju i imaju bolje oko, primetiće malo više artefakta na fotografijama, ali je to iz razloga što sam morao da koristim jaču JPEG kompresiju kako fotografije ne bi bile previše "teške", čisto da me neko ne napljuje ukoliko pokuša da otvori ovu stranicu sa dial up vezom ;-).

[Odgovori]

Svet došao i u Novi Sad !
Negde na nekom satelitskom kanalu sam gledao neki insert sa slične trke. Kad malo bolje razmislim , meni je drago što ima ovakvih dešavanja i kamo sreće da ih ima više , iako je ova trka malo glupa , meni je simpatična , odlične fotografije, sa dobrim raskorakom.

Comment by vladica (06/14/2008 22:59)

[Odgovori]

Xexexe, svaka čast ovim curama... =)
Ja bih pala pri samom pokušaju da stanem na štikle, a kamo li da potrčim =)
Zanimljivo je ovo...da ne kažu posle da je sport nije u trendu i da ne prati modu =) =) =)

Comment by cicilly (06/14/2008 23:12)

[Odgovori]

:)))

Comment by iluzija (06/14/2008 23:19)

[Odgovori]

odlicne slike... ma vidim ja da je ovo amater tek znak skromnosti. samo jedna mala preporukica, sasvim drugarska, naravno: da bi ti se brze loadovala strana, savetujem na stavljas thumbove fotkica .... :)
pozdrav i svaka cast za ovu sjajnu fotoreportazu.

Comment by hyperblogger (06/15/2008 00:00)

[Odgovori]

Vladica, hvala na komplimentu ;). Sto se tice trke, pa tu i tamo... Ok, slazem se da je simpaticna, ali sam ja nekako rezervisan, sta znam. Mozda sam u stvari samo preveliko zanovetalo, mozda bih trebao da se opustim malo "for once in my life" :).

Cicilly, paaaa... ma nauci se to lako. Veruj mi, za 3000e bih naucio da dubim na trepavicama ako treba :P. Sad, to sto sam ja lenj, to je nesto drugo :P.

iluzija, :)))))

hyperblogger, uh, nije samo znak skromnosti, ovo sto ja radim je neuporedivo u odnosu na fotografije koje prave neki moji poznanici. Mada oni imaju i malo bolju opremu. Hteo sam da placem kad sam probao fotoaparat cija cena zajedno sa opremom prelazi nekih 1500e. E, TO je fotoaparat... ;(. Hvala na komplimentu, a ovo za thumbove cu prihvatiti savet, ne zbog mene, nego zbog onih koji otvaraju stranicu, ili eventualno stavljati link "Dalje" nakon teksta :).

Comment by amater (06/15/2008 03:03)

[Odgovori]

Ja bih izvrnula nogu vec kod ovih rozih slova,a ostale takmicarke bi me izubadale stiklama do smrti!
Lepe fotke,kao i uvek!

Comment by siljka (06/15/2008 10:54)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me